Lama vikuňa Vicugna vicugna Řádsudokopytníci Čeleďvelbloudovití Stupeň ohroženímálo dotčený Geografická oblast Neotropická Silné srdce a efektivní dýchací systém jí umožňují přežívat v nehostinných podmínkách s nízkým obsahem kyslíku. Vytváří malá stáda, která jsou vedena jedním dominantním samcem. Galerie