březen–říjen: 8.00–19.00 (pokladna do 18:00)
listopad–únor: 9.00–17.00 (pokl. do 16:30)
Otevřeno 365 dní v roce včetně svátků, Vánoc a Nového roku! (DinoPark otevřen pouze od dubna do října). Více zde.
Najdete nás zde.
První májový den v Zoo a BZ již tradičně patří přírodě. Akce May Day láká k návštěvě rozkvetlé a voňavé zahrady. Tradiční volání o pomoc žáků, studentů, ochránců přírody a desítek dobrovolníků bylo letos umlčeno zákeřným koronavirem.
Z bezpečnostních důvodů letošní ročník odkládáme, zatím na srpen. Letošní kampaň EAZA poukazuje na devastaci mořských ekosystémů. Česká republika takové ekosystémy nemá. I tak ale může přispívat k nadměrnému lovu některých druhů mořských živočichů. Především těch, kteří se dostali díky nadměrnému lovu na pokraj vyhynutí. Mysleme na to a naučme se žít udržitelně. Dávejme přednost domácím produktům.
Věříme, že svůj letošní první máj také strávíte v přírodě. Toto těžké období nám ukazuje, jak moc je příroda pro nás všechny důležitá. Proto si ji chraňme, je to náš život i naše zdraví!
Náš tip! Recept na sváteční prvomájový oběd
Třeboňský kapr na citronovém másle a kmínu
Ingredience: 3 porce z kapra, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, citron, hladká mouka, lžička mleté papriky, sůl, kmín, petrželka
Postup přípravy receptu
Omytou rybu pokapeme citronem, osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvíli uležet. Jednu lžíci změklého másla smícháme s nakrájenou petrželí a s pár kapkami citronu.
Porce ryby obalíme v mouce s paprikou. Přebytečnou mouku oklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme kolečko z citronu a porce ryby kůží dolů.
Opékáme cca 5 minut z každé strany (podle velikosti porcí) do zlatova. Po otočení kapra dáme na každou rybu kousek másla s petrželí a necháme rozpustit. Podáváme s vařeným bramborem.
Zoologická a botanická zahrada (Zoo):
Zoo + DinoPark (pouze duben–říjen):
Podrobné vstupné a slevy zde.