Po stopách domovních znamení v Plzni

V roce 2019 zachránil spolek Dobroslav populární Prázdninovou štafetu, která se zrodila téměř před dvaceti lety v Zoologické a botanické zahradě města Plzně. Když letos přišel spolek se soutěží zaměřenou na poznávání plzeňských domovních znamení, ráda se zahrada zařadila mezi partnery akce.
Vydejte se Po stopách domovních znamení v Plzni
– ať je vám deset nebo osmdesát
Je vám 10, 40 nebo 80 let a nechcete se jen tak bezcílně toulat po plzeňských ulicích? Pak právě vám je určena nová soutěž, která vás provede tajemstvím domovních znamení. Vyberte si libovolný plzeňský objekt s domovním znamením, při procházce Plzní se před ním vyfoťte a fotografii nahrajte přes webové rozhraní pod odkazem na http://plzenskaznameni.cz/.
Putování Po stopách domovních znamení chce v současné dlouhodobě nepříznivé epidemiologické situaci dostat lidi na čerstvý vzduch. Soutěž nabízí individuální aktivitu bez nutnosti kontaktů s cizími lidmi jen za účasti vlastní rodiny či pár kamarádů. A nikde si nemusíte vyzvedávat žádná soutěžní pravidla, herní listy a ani je nikam neodnášet nebo neposílat. Vše si zařídíte v telefonu nebo v počítači.
Vítěze čekají zajímavé ceny – speciální komentované prohlídky zoo, vstupenky na kulturní akce, knihy a dárkové balíčky od partnerů soutěže.
Soutěž je určena pro děti a mladistvé do 18 let, jejich rodiče i další dospělé, ale také pro seniory 65+. Aktivita není spojená s žádnými finanční náklady.
Úkolem soutěžících je najít v Plzni co nejvíce objektů s domovním znamením, vyfotit se u každého z nich a snímek odeslat na prostřednictvím nahrávacího formuláře na internetových stránkách http://plzenskaznameni.cz/.
Každý, kdo pošle alespoň 15 snímků, bude zařazen do slosování a 5 šťastlivců z každé kategorie získá jednu z cen. V každé kategorii bude oceněn i absolutní vítěz, který pošle největší počet snímků domovních znamení se svou podobenkou.
Přihlásit se do soutěže je možné prostřednictvím registrace na webových stránkách soutěže od 1. dubna do 30. června 2021. Vylosování a předání cen se uskuteční v plzeňské zoo v polovině července 2021.
Soutěž si klade za cíl rovněž zvýšení povědomí dětí i dospělých o architektuře města. Jejím důležitým posláních u dětí je propojení školních znalostí s reálnou situací ve městě a seznámení se s Plzní jako umělecké galerie pod širým nebem.
Pravidla soutěže:
§ Soutěž je určena pro občany ČR ve věku 3 – 99 let a je rozdělena do tří kategorií:
1. děti a mládež do 18 let
2. dospělí od 19 do 65 let
3. senioři 65+
§ Soutěž se uskuteční v době od 1. dubna do 30. června 2021 § Soutěž probíhá na webových stránkách http://plzenskaznameni.cz/.
§ Vyberte si libovolný plzeňský objekt s domovním znamením. Při procházce Plzní se vyfoťte před tímto domem, na jeho nádvoří či uvnitř tohoto objektu tak, aby jej bylo možné identifikovat.
§ Fotografii nahrajte přes webové rozhraní pod odkazem na titulní straně tohoto webu. Při nahrávání všech fotografií jednoho soutěžícího je nutné vždy uvést stejné jméno a e-mailový kontakt, jinak nebude možné spojit nahraný snímek se soutěžícím.
§ Žádná registrace není třeba, jen nahrajte první fotku!
§ Každý nahraný snímek zkontroluje administrátor soutěže. Až poté bude do soutěže schválen.
Po navštívení 15 objektů s domovním znamením a nahrání 15 snímků do soutěže se účastník dostává automaticky do slosování o ceny! Soutěžit ale může i dál. Absolutním vítězem v každé kategorii se stává ten, kdo objeví největší počet znamení, vyfotí se u nich a snímek nahraje přes webové rozhraní na těchto internetových stránkách. Vyhlášení výsledků a předání cen se uskuteční v červenci 2021.
Pořadatelem soutěže je spolek Dobroslav, z. s. se sídlem v Plzni, Sedláčkova 209/16, za výrazné pomoci Zoologické a botanické zahrady města Plzně a zahradního a architektonického studia Ginkgo Plzeň. Soutěž podporuje Divadlo ALFA, nakladatelství Starý most a Středisko volného času dětí a mládeže RADOVÁNEK. Právní servis zajišťuje Advokátní kancelář Mgr. Petr Žižka, ekonomické poradenství Ing. Julie Kukanová.
Putování Po stopách domovních znamení podpořila Nadace 700 let města Plzně a záštitu nad ním převzala náměstkyně primátora města Plzně Mgr. Eliška Bartáková.
Podrobnější informace poskytne:
PhDr. Alois Žižka, administrátor soutěže, mobil 731 471 124, e-mail: zizka@ceskypohled.eu a spolekdobroslav@email.cz

Ve dnech 18. a 19. května proběhnou Dny japonské kultury číst dále
Provozní změny v Zoo a BZ platné od března 2024 číst dále
Zveme Vás do samostatné expozice Akva Tera v centru Plzně. číst dále
Chcete pomoci přírodě? Zkuste pomáhat s námi! číst dále
ObčerstveníObčerstvení GiftshopGiftshop WebkameryWebkamery PřírůstkyPřírůstky Veřejná krmeníVeřejná krmení Sponzoring a adopceSponzoring a adopce
Otevírací doba

březen–říjen: 8.00–19.00  (pokladna do 18:00)
listopad–únor: 9.00–17.00  (pokl. do 16:30)

Otevřeno 365 dní v roce včetně svátků, Vánoc a Nového roku! (DinoPark otevřen pouze od dubna do října). Více zde.

Najdete nás zde.

Vstupné

Zoologická a botanická zahrada (Zoo):

dospělí:220 Kč
děti, studenti, senioři:      160
rodiny (2+2):                      720

Zoo + DinoPark (pouze duben–říjen):

dospělí:390 Kč
děti a studenti:290 Kč
rodiny (2+2):                      1270 

Podrobné vstupné a slevy zde.

Počasí v Plzni
Lemur
Facebook ZOOZoo
Facebook Akva-TeraAkva-Tera
Youtube
Instagram
Tripadvisor