Konec prosince v Zoo Plzeň

V sobotu v plzeňské zoo živý betlém, na Štědrý den dopoledne plné dárků
Adventní program na statku Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně vyvrcholí tuto sobotu 21. prosince tradičním živým hraným betlémem. Představení plné koled začne pod ozdobeným a rozzářeným smrkem na statkovém nádvoří v 15 hod. Krásný čas vánoční popřeje přítomným Tomáš Holub, biskup plzeňský.
Nesmrtelný příběh zrození Krista předvedou pro loňský velký úspěch opět žáci Základní a mateřské školy Ludvíka Očenáška v Dolní Bělé na severním Plzeňsku.
Od sobotního živého betlému už je to jen skok ke Štědrému dni. Pro své sváteční návštěvníky připravila zoologická a botanická zahrada bohatý dopolední program. Začíná v 10 hodin a nabízí vánoční naučnou stezku od hlavní pokladny k Tropickému pavilonu. Chybět nebude ani oblíbené chytání zlaté rybky, jež nešetří dárky. I když letos v jiné podobě.
Z chovatelských důvodů se letos neuskuteční každoroční sváteční populární Vánoce u šimpanzů. Velkým zážitkem pro malé, stejně jako velké návštěvníky určitě ale bude rovněž procházka mezi zvířaty. S výjimkou medvědů, kteří se už uložili k zimnímu spánku, jsou všechna k vidění ve výbězích nebo pavilonech.
Většina návštěvníků nepřichází na Štědrý den do zahrady s prázdnou, ale s nějakými zvířecími pamlsky do jesliček. Může to být zelenina, jablka, jižní plody, ořechy, či piškoty.
Sváteční dopolední program je nachystán i na poslední den roku. Kolem 13. hod. bude navíc slavnostně uvítán symbolicky poslední letošní návštěvník. Současně starý rok předá vládu novému.

Ve dnech 18. a 19. května proběhnou Dny japonské kultury číst dále
Provozní změny v Zoo a BZ platné od března 2024 číst dále
Zveme Vás do samostatné expozice Akva Tera v centru Plzně. číst dále
Chcete pomoci přírodě? Zkuste pomáhat s námi! číst dále
ObčerstveníObčerstvení GiftshopGiftshop WebkameryWebkamery PřírůstkyPřírůstky Veřejná krmeníVeřejná krmení Sponzoring a adopceSponzoring a adopce
Otevírací doba

březen–říjen: 8.00–19.00  (pokladna do 18:00)
listopad–únor: 9.00–17.00  (pokl. do 16:30)

Otevřeno 365 dní v roce včetně svátků, Vánoc a Nového roku! (DinoPark otevřen pouze od dubna do října). Více zde.

Najdete nás zde.

Vstupné

Zoologická a botanická zahrada (Zoo):

dospělí:220 Kč
děti, studenti, senioři:      160
rodiny (2+2):                      720

Zoo + DinoPark (pouze duben–říjen):

dospělí:390 Kč
děti a studenti:290 Kč
rodiny (2+2):                      1270 

Podrobné vstupné a slevy zde.

Počasí v Plzni
Lemur
Facebook ZOOZoo
Facebook Akva-TeraAkva-Tera
Youtube
Instagram
Tripadvisor